Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe lub przekąska na imprezy w gronie najbliższych. Przepis na pierś z kurczaka przy użyciu kubka.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 601
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1571
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 182
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 601
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 69
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1571
Składniki
Ziemniaki z ząbkiem czosnku gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzamy i ubijamy z masłem i mlekiem. Cebulkę razem z pieczarkami, papryką i cukinią podsmażamy. Przyprawiamy odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Piersi kurczaka przecinamy na pół i rozbijamy na kotlety. Posypujemy odrobina soli, świeżo mielonego pieprzu i curry. Kotleta wkładamy do filiżanki i formujemy kopułkę. Na spód dajemy łyżkę żółtego sera i ugniatamy, następnie 1-2 łyżki podsmażonych pieczarek, 1-2 łyżki ziemniaków, nakładamy rogi fileta. Tak przygotowane kopułki wykładamy z filiżanki na blaszkę. Kopułki smarujemy odrobina oliwy i na wierzch nakładamy trochę żółtego sera. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez ok. 35 minut. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!