Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Koperty z grzybami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Składniki
Jajka umyć, białka trzech jajek oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę tortową zmiksować z mlekiem, wodą i trzema żółtkami, delikatnie wymieszać z pianą z białek, smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanym oleju, odstawić.
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na dwóch łyżkach oleju. Grzyby umyć i oczyścić, większe pokroić, dodać do cebuli, dusić ok. 15 minut pod przykryciem. Doprawić solą, pieprzem, natką, zabielić śmietaną. Farsz zagęścić zasmażką z mąki i łyżki masła.
Farsz grzybowy rozłożyć na naleśnikach, każdy ściśle zwinąć w kopertę. Pozostałe jajka rozkłócić, zanurzać w nich krokiety i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na złoto z każdej strony na oleju, pilnując, żeby się nie przypaliły.Źródło: Twoje Imperium