Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję kopytka z dodatkiem zielonego świeżego koperku. Kluski bardzo smaczne , a z tego przepisu wychodzą mięciutkie i pulchne. Posmakowały domownikom.
garnek, miska, nóż, deska do krojenia, praska,
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 104
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować, po ugotowaniu odcedzić. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, podzielić na 4 części. Z ciasta wyjąć 1/4 część ziemniaków, a w puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną i drobno poszatkowany koperek świeży. Dodać sól, wodę i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Z ciasta odrywać porcje i uformować nie za gruby wałek i kroić kluski pod skosem w formie kopytek. Tak przygotowane kopytka gotować w osolonej wodzie około 3 -5 minut od czasu wypłynięcia na powierzchnie płomień ognia zmniejszyć, a kopytka od czasu do czasu delikatnie przemieszać. Podawać z ulubionym mięsem lub okruszone skwarkami.
Z ciasta uformować rulon, a następnie pokroić pod skosem.
Kopytka gotowe do gotowania.