Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura szwarcwaldzka z wiśni"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Wiśnie wydryluj. Połowę wsyp do rondelka. Stale mieszając gotuj je z laską wanilii (laskę rozetnij, łyżeczką wyżłób miąższ i dodaj wszystko to do wiśni) przez 15-20 minut. Wyjmij wanilię.
Ugotowane wiśnie zmiksuj i włóż z powrotem do rondelka. Dodaj resztę wiśni z cukrem. Gotuj przez 5 minut. Zszumuj pianę. Dopraw pokrojoną czekoladą i amaretto i natychmiast rozłóż do słoików.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14