Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura czekoladowo-wiśniowa"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1717
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1717
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
240 min • Słoiczek 200 kcal • Koszt słoiczka ok. 5 zł • Przepis na 2 słoiczki
Wiśnie myję i dryluję. Zasypuję cukrem, odstawiam na całą noc. Następnego dnia dodaję połamaną na kawałki czekoladę, kakao oraz nasiona z wanilii. Zagotowuję. Gotuję na małym ogniu ok. dwóch godzin. Odstawiam na całą noc.
Następnego dnia gotuję kolejne dwie godziny na małym ogniu, często mieszając. Konfiturę wiśniowo-cze koladową przekładam do wyparzonych słoiczków, szczelnie zakręcam i odstawiam do góry dnem na całą noc.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Kobieta i życie