Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 64
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 64
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Wymyć sałatę pod bieżącą wodą,osączyć,rozdzielić liście. pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić. Jabłko obrać,usunąć gniazdo nasienne,pokroić i skropić sokiem cytrynowym,by nie ściemniało. Ogonki selerowe obrać z włókien,pokroić. Cykorię opłukać,rozdzielić liście,pozostawić je w całości. Rzodkiewki umyć,pokroić w plasterki.
Wyścielić salaterkę liśćmi cykorii. Włożyć sałatę i pozostałe składniki.
Tuż przed podaniem polać śmietaną przyprawioną octem,musztardą,solą i pieprzem.