Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe pierogi"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 39
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7199
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 39
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7199
Składniki
Szpinak rozmroź, marchew obierz, zmiksuj w blenderze. Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli, podziel na trzy części. Do pierwszej części dodaj szpinak, do drugiej marchew, a trzecią połącz z gorącym sokiem z buraka. Wyrabiaj, aż ciasto będzie elastyczne. Jeśli to konieczne, dodaj wodę.
Kurczaka, cebulę, ser, szczypiorek posiekaj. Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na niej wszystkie , przypraw, smaż 5 minut.
Rozwałkuj ciasto, wykrawaj, nadziewaj, formuj uszka, gotuj 5 minut.
CZAS: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień