Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z warzyw z dodatkiem wędliny jest bardzo łatwe do przygotowania. To smaczne i sycące danie jednogarnkowe.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 282
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 282
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4986
Składniki
Fasolkę szparagową umyć, pokroić i blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę, por i czosnek. Seler i marchewkę obrać, pokroić w kostkę, wsypać do papryki, podsmażyć.
Na patelni zrumienić pokrojoną kiełbasę bez osłonki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona, miąższ pokroić.
Przygotowane składniki wsypać do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać kostkę bulionową i gotować.
Pod koniec dodać pomidory, fasolkę i ketchup, gotować do miękkości. Mąkę wymieszać z odrobiną wody, połączyć z warzywami, zagotować. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.