Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolanka z boczkiem i brokułami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem łyżki oliwy i soli. Wsypujemy makaron i gotujemy go aldente. Schładzamy makaron zimną wodą.
Cebulę i czosnek siekamy. Boczek kroimy w drobniutką kosteczkę. Brokuły dzielimy na różyczki, parzymy wrzątkiem i schładzamy zimną wodą, aby zachowały intensywny kolor.
Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła. Wrzucamy ugotowany makaron i smażymy 3–4 minuty.
W tym czasie na drugiej patelni na pozostałym maśle szklimy cebulę i czosnek, dodajemy boczek. Po chwili smażenia wrzucamy brokuły. Doprawiamy solą i pieprzem. Wsypujemy makaron. Mieszamy na patelni mniej więcej 2 minuty.
Wykładamy na półmisek i od razu posypujemy startym parmezanem. Podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem.
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 2,90 złŹródło: Rewia