Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dal to indyjski gulasz po prostu ;)
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 16
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3702
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 426
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2283
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 16
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3702
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 426
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2283
Składniki
Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, cebulę pokroić w kostkę i dodać na olej razem ze wszystkimi przyprawami i pomidorami. Wszystko dokładnie wymieszać, dodać soczewicę i ponownie wymieszać.
Wlać wodę i gotować na niedużym ogniu przez około 15 – 25 minut
Spróbować soczewicy i doprawić do smaku solą. Dodać mleko kokosowe, zamieszać i gotować jeszcze 5 – 10 minut, jeśli w międzyczasie soczewica zacznie wypijać za dużo płynu dolać więcej wody.
Podawać z ryżem, komosą lub plackami naan, najlepiej smakuje drugiego i trzeciego dnia