Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kofty to nic innego jak wyborne w smaku szaszłyki z mięsa mielonego z mieszanką aromatycznych ziół i przypraw. Można je wykonać z mięsa wołowego, baraniny lub jagnięciny. Wzbogacone o zapach czosnku, świeżej natki pietruszki, imbiru, kolendry, cynamonu i kuminu z pewnością oczarują was smakiem. Kofty serwujemy z ulubionymi sosami, lekką, letnią sałatką z sezonowych warzyw i z opiekanymi ziemniaczkami lub frytkami.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 105
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 105
Składniki
Mięso na kofty możemy zmielić lub drobniutko posiekać nożem. Mięso siekane będzie smaczniejsze, ale jego przygotowanie zajmie Wam nieco więcej czasu.
Do mięsa dodajemy siekany czosnek, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, siekaną pietruszkę, starty imbir i mieszankę aromatycznych przypraw (łyżeczka kolendry, odrobina soli, pieprzu, cynamonu i kuminu). Na koniec dodajemy łyżkę oleju. Składniki mieszamy, mięso na kofty wyrabiamy dłońmi.
Dłonie zwilżamy wodą. Nabieramy mięso i nadziewamy je na patyczki do szaszłyków. Jeśli nie posiadamy patyczków możemy przygotować kofty również bez ich udziału.
Kofty pieczemy na grillu lub w piekarniku przez około 15 minut. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami i lekką sałatką.