Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naszła nas ochota na danie jednogarnkowe. Oczywiście nie może w nim zabraknąć ani mięska, warzyw czy kaszy.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w średnią kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Szklimy w garnku na oleju. Po chwili dodajemy posiekaną cykorię i chwilę dusimy. Wrzucamy mięso. Co jakiś czas mieszamy. W między czasie obieramy resztę warzyw i kroimy w drobna kostkę. Gdy mięso się poddusi, wrzucamy ziemniaki, marchew i ogórka kiszonego. Zalewamy bulionem do całkowitego przykrycia. Dodajemy liście laurowe i zele angielskie. Fenkuł drobno siekamy i wrzucamy do całości. Garnek przykrywamy pokrywką, zmniejszamy ogień i dusimy od 35 do 45 min aż wszystko będzie miękkie. Po tym czasie doprawiamy papryką ostrą i słodką, suszoną natką pietruszki, koprem i kolendrą. Wrzucamy kaszę i gotujemy do momentu aż będzie miękka. Nie mieszamy aby kasza nie przywarła do dna. Gdy będzie już wystarczająco miękka zdejmujemy garnek z ognia. Całość mieszamy i podajemy gorące najlepiej ze świeżym pieczywem.