Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kociołek obfitości to połączenie kilku rodzajów mięsa, aromatycznych ziół i pysznych warzyw. Całość urozmaicają ziemniaki, dlatego nie trzeba podawać tego dania z dodatkami.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3060
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3060
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1405
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6475
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 218
Składniki
Wieprzowinę i wołowinę umyj, osusz. Posól i popieprz z każdej strony. Oprósz mąką, a następnie podsmaż na oleju aż się zarumienią. W trakcie dodaj pokrojony w kostkę boczek. Po smażeniu, mięso przełóż do garnka.
Teraz posiekaj cebulę, obierz i pokrój w plastry marchewki, a także pietruszki. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część, poszatkuj na drobniejsze kawałki. Wszystkie warzywa podsmaż na oleju na patelni i dodaj do mięsa.
Do garnka wlej około 1 litr wody, dodaj liście laurowe, ziela angielskie. Gotuj przez 15 minut. Dodaj obrane i pokrojone w średniej wielkości kostkę ziemniaki. Gotuj przez kolejne 30 minut aż warzywa będą miękkie.
Dodaj teraz koncentrat pomidorowy, dopraw kociołek obfitości papryką słodką i ostrą w proszku, czosnkiem, solą i pieprzem. Duś około 10 minut. Posiekaj natkę pietruszki i udekoruj nią swoje danie.