Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad dla całej rodziny.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Dokładnie ugniatamy na purre. Ziemniaki przekładamy na stolnicę. Dodajemy mąkę i jajko. Zagniatamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/2 cm. Kroimy na kwadraty. Na każdy kawałek ciasta kładziemy śliwkę. Ciasto zlepiamy w kulę.
Knedle gotujmy około 10 minut w osolonej wodzie. Wykładamy na talerze. Jogurt naturalny lub śmietanę mieszamy z cukrem Sosem polewamy ugotowane knedle.