Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Knedle ze szpinakiem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 24
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6637
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1277
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 24
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 119
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6637
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1277
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj ok. 20 minut w posolonej wodzie. Szpinak rozmroź, podduś na łyżeczce masła. Przypraw solą, pieprzem, gałką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Gdy szpinak przestygnie, posiekaj go. Ziemniaki odcedź, osącz, ciepłe przeciśnij przez praskę. Dodaj obie mąki, jajka, fetę oraz szpinak. Wyrób. Z ciasta formuj kule.
Knedle gotuj w posolonym wrzątku ok. 3 min od momentu wypłynięcia (w sumie zajmuje to ok. 20 minut).
Orzechy zrumień na pozostałym maśle. Przed podaniem polej tym sosem gotowe knedle.Źródło: Naj