Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami i makiem"
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14338
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14338
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Składniki
40 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4 porcji.
Ziemniaki gotuję, studzę i dokładnie mielę. Purée przekładam do miski, dodaję twaróg, jajko, mąkę, olej i szczyptę soli. Zagniatam gładkie ciasto. Z umytych śliwek wyjmuję pestki.
Ciasto kroję na kawałki jednakowej wielkości i lekko je spłaszczam. Na każdym placuszku układam śliwkę i dokładnie zlepiam. Wrzucam partiami do wrzącej, posolonej wody. Gotuję około 4-5 minut aż od wypłynięcia.
Gotowe knedle polewam stopionym masłem, posypuję makiem oraz cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie