Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gdy nam zostanie ziemniaków z obiadu można zrobić pyszne knedle. Jak wyjdzie mi ich za dużo to je mrożę, a gdy zimą mam smaka na knedle ze śliwkami to wykorzystuje mrożone śliwki tylko je rozmrażam i odsączam na sitku :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 48
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 856
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 189
Składniki
ziemniaki obrane ugotować, przestudzone zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, olej i wyrobić ciasto.
śliwki umyć, wypestkować i podzielić na połówki. Z ciasta formować małe placuszki nakładać połówki śliwek i 1/2 łyżeczki cukru w zależności od słodkości śliwek, zlepiać, wyrabiać kulki i gotować.
Po ugotowaniu wykładam knedle na talerz i polewam je roztopionym masłem z dodatkiem przyrumienionych płatków migdałowych i cukrem. Smacznego