Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, można wykorzystać ziemniaki z poprzedniego dnia.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
Ze śliwek wyjąć pestki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajka, sól do smaku i tyle mąki ile wejdzie do ciasta, aby uzyskać gęstą konsystencję. Odrywać kawałki ciasta i zawijać w nie całą małą śliwkę. Gotować we wrzątku do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze śmietanką i cukrem lub bułką tartą przesmażoną na maśle. Można użyć mrożonych owoców - zamrożone zawinąć w ciasto i wrzucić na wrzątek - ciut dłużej będą się gotować jak te ze świeżymi owocami.