Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 89
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Ziemniaki i twaróg zmiel w maszynce do mięsa.
Dodaj żółtka, cukier biały, waniliowy oraz mąkę pszenną i wymieszaj na gładką masę.
Śliwki umyj, odpestkuj, podsmaż na patelni. Po kilku minutach zasyp je cukrem i poczekaj, aż puszczą sok.
Z ciasta uformuj placki, po łóż po śliwce i ulep knedle.
Wrzuć je na wrzątek i gotuj 6 minut od wypłynięcia. Go towe obtocz w podsmażonej bułce tartej z cynamonem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax