Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
któż nie lubi knedli. Składniki podam "na oko" bo tak też robię
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 84
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 33
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki gotujemy, jeszcze gorące przekładamy do miski i rozbijamy dokładnie tłuczkiem.
Kiedy przestygną dzielimy na 4 części; jedną wyjmujemy i w jej miejsce wsypujemy mąki ja daję zazwyczaj 2 łyżki ziemniaczanej i 4 pszennej, nastepnie dodajemy jajko.
Wszystko wyrabiamy dokładnie ,żeby nie było żadnych grudek. Formujemy kulki w środek wkładamy owoc ( ja trochę cukru jeszcze wsypuję) i wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy od chwili gdy wypłyną około 3-4 minuty.
Podajemy gorące polane masełkiem z tartą bułką.. można posypać cynamonem, cukrem dodać kleks śmietany ...co kto lubi