Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kluseczki z truskawką, zjadane najczęściej u mamy. Dziś był mój debiut i powiem szczerze że smakują mistrzowsko.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Średniej wielkości truskawki myjemy i suszymy, posypujemy cukrem.
Ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie przepuszczamy przez praskę. Odstawiamy do wystygnięcia. Na stolnicy łączymy wszystkie składniki. Gdy by ciasto się zbyt kleiło podsypujemy mąką.
Dzielę ciasto na części, następnie rozwałkowuję na ok 1cm, szklanką wycinam placuszki na które nakładam truskawkę , lepię okrągłe kluseczki.
Pamiętając aby delikatnie oprószyć każdą kluskę mąką aby się nie kleiły.
Wrzucamy do wrzącej wody po kilka sztuk tak aby się nie stykały. Gdy wypłyną, gotujemy jeszcze ok 5min.
Gotowe kluseczki polewam osłodzoną śmietaną bądź bułką tartą z masełkiem. Smacznego