Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle z mięsem"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Obierz połowę ziemniaków i ugotuj. Pozostałe ziemniaki obierz, zetrzyj i odsącz przez ściereczkę. Ugotowane ziemniaki zmiel w maszynce i dodaj do miski z surowymi. Dopraw solą i gałką muszkatołową.
Marchewkę i seler obierz, paprykę oczyść z pestek. Wszystko pokrój w kostkę. Dymki pokrój na plasterki i z resztą warzyw podsmaż na oliwie.
Dołóż mięso i smaż 5 minut. l Oprósz solą i pieprzem. Dodaj pomidory. Gotuj jeszcze 5 min. Z masy ziemniaczanej uformuj 12 placuszków. Na każdy nałóż łyżkę mięsnego farszu z patelni. Uformuj knedle i gotuj 10 minut.
Resztę farszu wymieszaj z bulionem. Dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią i zagotuj. Podawaj jako dodatek do knedli.
Czas przygotowania: 90 minut 550 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień