Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Jabłka umyć obrać ze skórki.podzielić na ćwiartki.Usunąć środki z pestkami a miąższ pokroić na duże kawałki,Wdużym garnku zagotować wodę posolić.
Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmielić w maszynce.Dosypać mąkę wbić jajko i zagnieść ciasto.Odrywać porcje i formować z nich placuszki na środku każdego polożyć po kawałku jabłka i oprószyć cukrem pudrem.Mocno zlepić brzegi formując zgrabne kule.
Knedle wrzucać na posolony wrzątek gotować 2-3minuty od momentu wypłyniecia.po ugotowaniu polać bułką tartą zrumienioną na maśle i posypać cynamonem.