Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle z brzoskwiniami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki ugotuj, przeciśnij, ostudź. Połącz z mąką, jajkami i szczyptą soli, zagnieć. Ciasto podziel na kawałki, z każdego formuj placuszek, kładź kawałek brzoskwini, formuj kulkę.
Gotuj we wrzącej osolonej wodzie dwie minuty od momentu wypłynięcia, obtocz w wiórkach kokosowych. Podawaj z kawałkami pomarańczy, śmietaną i zmiksowaną konfiturą z wiśni.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień