Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle twarogowe z cynamonem"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5615
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 93
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6583
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1217
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5615
Składniki
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
Ziemniaki ugotuj, ostudź. Zmiel z twarogiem. Dodaj żółtka, cukry i mąkę, wyrób. Śliwki wypestkuj, do środka włóż kostkę brązowego cukru.
Z ciasta uformuj placki, ułóż śliwki, zlep. Knedle wrzuć do osolonego wrzątku, gdy wypłyną, gotuj 8 min. Masło stop, połącz z bułką tartą i cynamonem. Polej knedle.Źródło: Chwila dla Ciebie