Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 124
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 63
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 124
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj mąkę, sól, cukier i jajka. Wyrób, uformuj wałek.
Nożem odcinaj niewielkie kawałki ciasta i formuj z nich placki, w środek każdego wkładaj truskawkę (możesz lekko oprószyć cukrem). Zlepiaj w kulki.
Knedle wkładaj kolejno do osolonej wrzącej wody i gotuj przez ok. 4 minuty. Następnie odsącz i podaj polane masłem i posypane brązowym cukrem.Źródło: Świat kobiety