Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski ziemniaczano-serowe"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 55
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1647
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Kaszę jaglaną ugotuj wg prze pisu na opakowaniu. Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, utłucz. Do gorących dodaj twaróg, ponownie ubij. Dodaj kaszę, jajka, olej i obydwie mąki. Wyrób gładką masę.
Na oprószonej mąką stolnicy uformuj wałki o średnicy 2-3 cm. Lekko spłaszcz, pokrój skośne kluski o szerokości 2-3 cm. Wrzuć do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, gotuj 3-5 minut.
Wyjmij łyżką cedzakową do miski, posyp cukrem (ilość zależy od upodobań), wymieszaj, potrząsając miską.Źródło: Chwila dla Ciebie