Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 183
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 613
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 70
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1577
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 183
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 613
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 70
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1577
Składniki
Poszadkowaną cebulę lekko rumienimy w niewielkiej ilości tłuszczu.
Do wyrobionej pulchnej masy dodajemy żółtka i obie mąki , po szczypcie soli i pieprzu. Ciasto powinno być jednolite i ścisłe.
Na gotującą się wodę z dodatkiem oleju, kładziemy najlepiej metalową łyżką, podłużne kluski.
Gotujemy trzy minuty i wyjmujemy cedzakową łyżką na wygrzany półmisek.
Podajemy polane tłuszczem.