Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne,szybkie,mały stopień trudności,niedrogie
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 897
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 897
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 369
Składniki
ziemniaki obieramy,gotujemy,przecieramy przez praskę,dodajemy potarte 2 surowe ziemniaki,mieszamy i dodajemy sól,mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy ciasto na kluski,gotujemy wodę i wrzucamy kluski na 10 minut do wrzątku na małym ogniu
cebule obieramy i kroimy w kostkę nie za dużą,wrzucamy na rozgrzany olej,zeszkloną cebulę podlewamy ciepłą wodą i dodajemy przyprawy:jarzynkę,pieprz ,zioła prowansalskie,gdy cebula jest miękka dodajemy przecier pomidorowy,zagęszczam odrobiną mąki zwykłej ze śmietaną
ugotowane kluski polewamy sosem pomidorowym i dodajemy jajko sadzone,smacznego