Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
mięso zemleć,na patelnię wlać olej, 1 cebulę i czosnek pokroić i wrzucić na patelnię,lekko podamażyć,następnie dodac mięso,majeranek ,doprawic solą i pieprzem i jeszcze wszystko smażyc 4=5 minut, farsz zdjąc z patelni i wystudzić
ziemniaki zemleć i wymieszac z mąką ziemniaczaną, z ciasta robic kulki,spłaszczycć i nadziewac farszem,dokładnie zlepiać,gotowe kluski wrzucac do wrzącej ,osolonej wody i gotowac 4-5 minut od chwili wypłynięcia
boczek pokroić i usmazyć razem z pozostałą cebulą i wyłozyc na kluski.podawać z sałatka z buraków