Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i zdrowe kluski ziemniaczane z marchewką i prażonymi pestkami dyni i słonecznika.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 31
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 31
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Składniki
Porcja obiadowa dla 2 osób. Ugotowane,rozgniecione i przestudzone ziemniaki umieszczamy w misce. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni, potem rozdrabniamy z pestkami dyni. Do ziemniaków dodajemy wszystkie składniki, zagniatamy tak by ciasto nie kleiło się nam do dłoni.
Z ciasta rolujemy dwa wałki, kroimy na kawałki i formujemy w dłoniach kulki. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy w duszonymi warzywami lub pieczonym mięsem.