Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluski z farszem bananowym"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 121
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6516
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 121
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6516
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Składniki
Mleko podgrzej, dodaj cukier i drożdże, połącz. Odstaw do wyrośnięcia. Dodaj mąkę, jajka, masło i szczyptę soli, wyrób. Odstaw do wyrośnięcia. Z ciasta szklanką wytnij kółka.
Banany pokrój na plasterki, jabłka w kostkę. Wymieszaj z cukrem waniliowym i cynamonem (pół łyżeczki). Owoce ułóż na cieście, zlep, formując kulki. Kluski gotuj na parze 5-10 min.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,80 zł
Przepis przysłała Katarzyna Toczek-Gierula z WaryŹródło: Chwila dla Ciebie