Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski z domowym pesto"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Listki bazylii opłukać, wysuszyć delikatnie papierowym ręcznikiem. Orzeszki uprażyć na suchej patelni, parmezan zetrzeć. Wrzucić do blendera bazylię (kilka listków odłożyć do dekoracji, czosnek, orzeszki, utarty ser, zmiksować na gładką masę, dodać oliwę, sól oraz pieprz do smaku.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wymieszać z sosem. Jest bardzo aromatyczny, więc wystarczy 1-2 łyżki sosu na porcję. Udekorować listkami bazylii, posypać świeżo zmielonym pieprzem.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium