Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kluski , które mogą być aromatycznym dodatkiem do drugiego dania, lub jako danie samodzielne.
Stolnica, praska do przeciskania
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Bataty ugotować, obrać, przecisnąć przez praskę. Mąki przesiać dodać do batatów, wbić jajko zagnieść ciasto. Jest ono bardzo delikatne, i jeżeli nie można uformować wałka , to dodać trochę mąki. Z uformowanego wałka , ciąć kawałki i formować kluski.
Zagotować 2 litry osolonej wody, wrzucić kluski , gotować 7 minut, lekko przelać wodą.
Podawać jak kto lubi , u mnie z sosem pieczarkowym.