Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski śląskie w tempurze"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmiel, ubij w garnku. Masę podziel na 4 części. Jedną wyjmij, wsyp w to miejsce skrobię i szczyptę soli. Wyrób masę, uformuj kluski śląskie.
Ugotuj. Tempurę wymieszaj z bułką tartą. Kluski zanurzaj w jajkach, potem w tempurze. Smaż na oleju z obu stron.
Porcje 5, 60 min, cena 1,80 zł, kalorie 384 kcal.Źródło: Takie jest życie