Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 148
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 148
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 44
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 108
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie na stolnicy jeszcze gorące przeciskamy przez praskę. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie dodajemy mąkę, sól, oraz żółtka jaj. Ugniatamy na jednolitą masę. Z gotowego ciasta tworzymy kluseczki z dziurką.
W garnku gotujemy wodę, możemy odrobinę posolić. Wrzucamy delikatnie kluseczki, gdy wypłyną gotujemy jeszcze 2min. wyjmujemy.