Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z marchewki? Czemu nie! A do tego przepyszny zielony sos!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 154
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Marchewki umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać jajka, mąkę i wyrobić gęste ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie, dodać trochę mąki. Gdy będzie za twarde, można utrzeć jeszcze trochę marchewki.
Wilgotnymi dłońmi nabierać kawałki ciasta i urywać duże kawałki. Wrzucać do wrzątku, gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie.
Majonez, sok z pomarańczy i pokrojone w kostkę kiwi zmiksować. Sosem polać kluski, ozdobić je plastrami kiwi.