Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego, bezmięsnego i puszystego, a zarazem zdrowego.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 110
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 110
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 54
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 112
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 132
Składniki
Nastawiamy garnek z wodą do ugotowania klusek.
W tym czasie szybko z sera, jaj oraz mąki zagniatamy ciasto. Jeśli jest za luźne to dodajemy jeszcze trochę mąki.Oby nie za dużo, bo ciasto nie może być twarde. Formujemy kulkę i dzielimy ją na 4 części.
Z każdej części na stolnicy formujemy wałek o grubości kciuka, podsypując mąką w razie potrzeby.
Następnie nożem tnąc na ukos odcinamy z ciasta kluski.
W tym czasie woda powinna nam się już zagotować i delikatnie wrzucamy kluski, delikatnie mieszając. Kluski ładnie rosną!
Jak wypłyną i woda ponownie się zagotuje wylewamy na durszlak. Następnie na talerz układamy pojedyńczo, żeby się nie posklejały.
Na rozgrzaną patelnię wsypujemy bułkę tartą i ją rumienimy. Dopiero wtedy dodajemy masło, w ten sposób bułeczka pozostanie chrupiąca. Na koniec dodajemy do smaku soli lub cukru, zależy od gustu i smaku. Jemy jeszcze ciepłe. Można je również odsmażyć. Smacznego! :)