Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli zagotować. Do gotującej wody wsypać 3 szklanki mąki dobrze wymieszać i pozostawić do wystygnięcia. Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak /u mnie 500g/ i tyle mąki ile się wgniecie. Następnie postępować tak jak przy robieniu kopytek.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Zagotować 3 szklanki wody, 1 szklanka oleju, szczypta soli.
Do gotującej wody dodać 3 szklanki mąki i dobrze wymieszać, pozostawić do wystygnięcia
Do wystudzonej masy dodać 5 jaj, rozmrożony i odciśnięty szpinak / u mnie 500g/ wyrobić tak jak ciasto na kopytka, dodać mąki tyle ile się wgniecie. Kroimy cienkie kluseczki - 1 cm