Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kluseczki serowe"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 276
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agata Gierula z Dąbrówki Starzeńskiej</strong>
Biały ser zmiel w maszynce. Włóż do miski, wyrównaj. Nożem podziel wierzch na ćwiartki. Jedną ćwiartkę masy wyjmij, w jej miejsce wsyp mąkę ziemnia- czaną (by całkiem napełniła puste miejsce). 2 Natkę umyj, osusz, posiekaj. Posyp w misce, dodaj wyjęty biały ser. Oprósz solą i pieprzem. Dokładnie wyrób gładkie ciasto. 3 Uformuj w dłoniach kluski. Zagotuj rondel osolo- nej wody. Włóż kluski, gotuj, aż wypłyną. Wyjmij łyżką cedzakową. Masło stop, polej gorące kluski.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie