Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia kluski kładzione z podstawowych składników które przeważnie mamy w domu. Mogą stanowić samodzielne danie lub dodatek do obiadu.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 97
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 97
Składniki
Jajka roztrzepać widelcem. Dodać mąkę pszenną , szczyptę soli i mleko. Wszystko wymieszać na jednolite ciasto. Będzie ono bardzo gęste. W garnku zagotować wodę, osolić. Metalową łyżkę zanurzać w wodzie, nabierać porcje ciasta i wkładać do wody. Kluski gotować ok. 8-10 minut. Wyłożyć na talerz. Podawać z ulubionymi dodatkami np. ze skwarkami, z sosem mięsnym, na słodko z bułką tartą przesmażoną na maśle, lub obsmażyć na samym maśle.