Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy z makaronem"
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 705
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 123
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, poczekaj, aż napęcznieje. Odciśnij, rozdrobnij widel cem i połącz z mięsem mielonym. Dodaj jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj. Uformuj z nich małe klopsiki.
W garnku zagotuj wodę. Do wrzątku wrzucaj partiami przygotowane klopsy. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Do wywaru po klopsach wlej koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Podawaj z klopsami.Źródło: Telemax