Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wegetariańskie klopsiki .
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1526
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1526
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 45
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu od razu odcedzamy i przelewamy zimną woda następnie wysypujemy do miski by wystygnął . Marchewkę obieramy , gotujemy do miękkości , odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia . Gdy marchewkę jest zimna to ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do ryżu . Czerstwą bułkę namaczamy w wodzie a następnie rozdrabniamy dodając do całości . Gdy wszystko mamy w jednej misce to dodajemy jajko , bułkę tartą , natkę pietruszki i doprawiamy do smaku .
Z gotowej masy formujemy małe klopsy następnie je panierujemy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju (olej musi się dobrze nagrzać ponieważ klopsy lubią później się sypać) . Usmażone klopsy wykładamy na ręcznik papierowy .