Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie uwielbia mielonych? To jest proste i najszybciej wykonane danie mięsne na obiad. Jedzą je czętnie dzieci i dorośli. U mnie są uwielbiane przez domowników i szybko znikają.
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14676
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 163
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14676
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 163
Składniki
Bułkę czerstwą moczymy w wodzie, odciskamy. Do mielonego mięsa dodajemy odciśniętą bułkę, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę. Kształtujemy okrągłe, lekko spłaszczone, odpowiadające nam wielkością klopsy, obtaczamy je w tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.