Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki z ziołami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6659
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 31
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 127
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6659
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1295
Składniki
Do mięsa dodaj bułkę tartą, posiekane zioła, jajko, przypraw masę i wymieszaj. Uformuj maleńkie pulpeciki i obsmaż na oleju na złoty kolor. Przełóż do rondla.
Pozostałe dwie cebule obierz, posiekaj i włóż do garnka z pulpecikami. Dodaj pomidory razem z zalewą. Wsyp szczyptę soli, pieprzu, cukru oraz suszoną bazylię. Duś potrawę około 10-15 minut. Jeszcze raz przypraw do smaku.
Makaron ugotuj al dente, czyli na półtwardo. Odcedź, rozłóż na talerzach, polej go sosem z pulpecikami. Udekoruj listkami bazylii.
Porcje 5 60 min Cena 1,70 zł Kalorie 430 kcalŹródło: Takie jest życie