Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z cukinią i groszkiem"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
Składniki
Cukinię umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Groszek odsącz z zalewy.
Mięso mielone włóż do miski, wbij jajko i dopraw Vegetą. Dodaj bułkę tartą oraz połowę groszku i cukinii.
Wyrób masę, uformuj klopsiki i obtocz je w mące.
Do garnka nalej pół litra wody, wrzuć kostkę rosołową i zagotuj.
Włóż klopsiki wraz z pozostałymi warzywami i gotuj 20 minut.
Zagęść potrawę śmietaną wymieszaną z mlekiem i mąką. Dosyp posiekany koperek.
<strong>Przepis nadesłała: Iwona Zalepińska</strong>Źródło: Kurier TV