Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki z brukselką"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2113
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 961
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20975
Składniki
Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Bułkę wymieszaj z mięsem i jajkiem.
Dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz starty żółty ser. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyrób. Uformuj z niej kuleczki.
Brukselkę oczyść, potnij na połówki. Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Pokrojone warzywa zalej bulionem. Gotuj ok. 15 minut. Cebulę obierz, potnij w plasterki.
Wrzuć ją razem z fasolką do garnka z warzywami po 10 minutach gotowania. Następnie ostrożnie dołóż klopsiki.
Gotuj je razem z warzywami ok. 15 minut. Przed podaniem potrawę posyp mielonym kolorowym pieprzem i udekoruj koperkiem.
50 min •Porcja: 485 kcal •Cena porcji: ok. 3,50 złŹródło: Naj