Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie dość pikantne, ale można pominąć paprykę jeżeli ktoś woli łagodne dania. Ser dodaje klopsikom lekkości i fajny smak.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 149
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 149
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 867
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Mięso płuczemy, wycieramy papierowym ręcznikiem i mielimy.
Do mięsa dodajemy jajko, starty żółty ser, posiekaną cebulę oraz sól, pieprz i szczyptę chili ( doprawić wg. uznania). Wyrabiamy na gładką masę.
Z mięsa formujemy małe klopsiki i obtaczamy w mące.
Do wysokiego rondla wlewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy na złoty kolor.
Do usmażonej cebuli dodajemy pomidory wraz z zalewą oraz bazylię, całość dusimy na małym ogniu 15. min. W międzyczasie rozpuścić kostkę rosołową w gorącej wodzie. Następnie wlać rosół do pomidorów, doprawić solą i pieprzem ( z solą uważać ponieważ rosół już jest słony). Dusić następne 20 min.
Po tym czasie wrzucić gotowe klopsiki do sosu i dusić 15-20 min. Podawać ze świeżym pieczywem lub makaronem. Życzę smacznego :-)