Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne klopsiki o delikatnym smaku w smacznym sosie koperkowym. Tak przygotowane na pewno zadowolą każde podniebienie.
patelnia, miska, nóż, rondel, garnuszek, widelec,
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5229
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 635
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 78
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 81
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5229
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 635
Składniki
Mięso mielone indycze dokładnie wymieszać z jajkiem, przyprawami, dodać obraną, drobno posiekaną cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Wymieszać z tartą bułką. Następnie formować klopsiki ciut większe od orzecha włoskiego, obtoczyć w mące. Klopsiki najpierw lekko podpiec na gorącym oleju, a następnie wrzucić do gorącego rosołu i gotować kilka minut. Po ugotowaniu klopsiki wyjąc na sitko, przestudzić. Koperek oczyścić, opłukać i drobniutko posiekać. Śmietanę rozprowadzić z mąką, szczyptą soli oraz wystudzonym wywarem, w którym gotowały się pulpeciki, dolać do pozostałego wywaru starannie mieszając i jeszcze chwile pogotować. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku pieprzem, solą. Do gotowego sosu włożyć pulpeciki, całość jeszcze chwile podgrzewać. Podawać z ziemniaczkami.