Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki nadziewane parówkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Dymkę drobno pokrój i zeszklij na oleju. Ostudź. Mięso wymieszaj z sokiem z imbiru, namoczoną, odciśniętą bułką. Dodaj mąkę kukurydzianą, jajko, sos sojowy, dymkę.
Wymieszaj, przypraw do smaku. Pokrój parówki. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdy połóż kawałek parówki, sklej. Uformuj pulpety. Obtocz je w suszonej mięcie. Usmaż w głębokim oleju. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na bibułce.
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina</strong>Źródło: Takie jest życie